Naczynia żeliwne Chasseur są wytworzone we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w różnorodnych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest nieszablonowy, klasyczny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się nieprzeciętnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać rewelacyjną pieczeń.
Naczynia żeliwne są znakomite do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki produkowany ze stali nierdzewnej jest oporny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty marki Invicta producenta firmy Chasseur wytwarzane z odlewanego żelaza charakteryzują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchni, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, niepodatna na zarysowania emaliowana warstwa zapobiega rdzewieniu, a także sprawia, że czyszczenie jest wyjątkowo nietrudne. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą aby przywrócić powierzchni czystość.
Garnek ten idealnie nadaje się do piekarnika. Wytrzymuje bezproblemowo nawet wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie:
"""