Naczynia żeliwne Chasseur są wytworzone we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w przeróżnych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest unikatowy, klasyczny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się doskonałymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać świetną pieczeń.
Naczynia żeliwne są świetne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wytworzony ze stali nierdzewnej jest odporny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty producenta Invicta producenta producenta Chasseur wyprodukowane z odlewanego żelaza znamionują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchenek, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, odporna na zarysowania emaliowana powłoka zapobiega rdzewieniu, a także powoduje, że czyszczenie jest wyjątkowo nietrudne. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą by przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta doskonale nadaje się do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bez problemu nawet wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie: