Naczynia żeliwne Chasseur są stworzone we Francji, zgodnie z najlepszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w różnorodnych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki temu uzyskiwany jest nieszablonowy, klasyczny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się genialnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać świetną pieczeń.
Naczynia żeliwne są doskonałe do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wyprodukowany ze stali nierdzewnej jest wytrzymały na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty producenta Invicta producenta firmy Chasseur stworzone z odlewanego żelaza znamionują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchni, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, oporna na zarysowania emaliowana warstwa uniemożliwia rdzewieniu i sprawia, że czyszczenie jest wyjątkowo nieskomplikowane. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą by przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta wyśmienicie pasuje do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bez problemu choćby wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie: