Naczynia żeliwne Chasseur są wykonane we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w różnych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki temu uzyskiwany jest nieszablonowy, konwencjonalny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się nieprzeciętnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać idealną pieczeń.
Naczynia żeliwne są rewelacyjne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki tworzony ze stali nierdzewnej jest wytrzymały na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty marki Invicta producenta firmy Chasseur wytwarzane z odlewanego żelaza charakteryzują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchni, nawet indukcyjnych.
Wysokiej jakości, niepodatna na zarysowania emaliowana warstwa zapobiega rdzewieniu oraz sprawia, że czyszczenie jest wyjątkowo łatwe. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą żeby przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta znakomicie pasuje do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bez problemu choćby wysokie temperatury.
Opis towaru:
Przeznaczenie: