Naczynia żeliwne Chasseur są produkowane we Francji, zgodnie z najlepszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w różnych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki temu uzyskiwany jest nieszablonowy, tradycyjny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się perfekcyjnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać genialną pieczeń.
Naczynia żeliwne są idealne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki stworzony ze stali rdzoodpornej jest niepodatny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty firmy Invicta producenta producenta Chasseur wykonane z odlewanego żelaza cechują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchenek, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, oporna na zarysowania emaliowana warstwa uniemożliwia rdzewieniu oraz powoduje, że czyszczenie jest wyjątkowo proste. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą by przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta perfekcyjnie nadaje się do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bezproblemowo nawet wysokie temperatury.
Opis towaru:
Przeznaczenie: