Naczynia żeliwne Chasseur są wytworzone we Francji, zgodnie z najlepszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w różnych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki temu uzyskiwany jest wyjątkowy, klasyczny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się rewelacyjnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać znakomitą pieczeń.
Naczynia żeliwne są wyśmienite do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wytworzony ze stali rdzoodpornej jest wytrzymały na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty firmy Invicta producenta marki Chasseur wytwarzane z odlewanego żelaza cechują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek, nawet indukcyjnych.
Wysokiej jakości, niepodatna na zarysowania emaliowana warstwa zapobiega rdzewieniu, a także sprawia, iż czyszczenie jest wyjątkowo nieskomplikowane. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą by przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta wyśmienicie pasuje do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bezproblemowo nawet wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie: