Naczynia żeliwne Chasseur są produkowane we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w różnorodnych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki temu uzyskiwany jest unikatowy, konwencjonalny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się nieprzeciętnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać wspaniałą pieczeń.
Naczynia żeliwne są nieprzeciętne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wyprodukowany ze stali rdzoodpornej jest wytrzymały na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty firmy Invicta producenta producenta Chasseur stworzone z odlewanego żelaza znamionują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchni, nawet indukcyjnych.
Wysokiej jakości, wytrzymała na zarysowania emaliowana warstwa zapobiega rdzewieniu i powoduje, że czyszczenie jest wyjątkowo nietrudne. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą by przywrócić powierzchni czystość.
Garnek ten świetnie pasuje do piekarnika. Wytrzymuje bez problemu nawet wysokie temperatury.
Opis towaru:
Przeznaczenie:
"""