Naczynia żeliwne Chasseur są wyprodukowane we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w najróżniejszych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest wyjątkowy, konwencjonalny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się nieprzeciętnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać nieprzeciętną pieczeń.
Naczynia żeliwne są genialne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wykonany ze stali rdzoodpornej jest niepodatny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty marki Invicta producenta marki Chasseur wyprodukowane z odlewanego żelaza znamionują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchni, nawet indukcyjnych.
Wysokiej jakości, odporna na zarysowania emaliowana powłoka uniemożliwia rdzewieniu i sprawia, że czyszczenie jest wyjątkowo nieskomplikowane. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą by przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta nadzwyczajnie nadaje się do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bezproblemowo nawet wysokie temperatury.
Opis produktu:
Przeznaczenie: