Naczynia żeliwne Chasseur są wytwarzane we Francji, zgodnie z najlepszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w najróżniejszych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest nieszablonowy, tradycyjny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się wspaniałymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać idealną pieczeń.
Naczynia żeliwne są idealne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki tworzony ze stali nierdzewnej jest niepodatny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty marki Invicta producenta marki Chasseur wyprodukowane z odlewanego żelaza charakteryzują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, niepodatna na zarysowania emaliowana warstwa uniemożliwia rdzewieniu, a także sprawia, iż czyszczenie jest wyjątkowo proste. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą by przywrócić powierzchni czystość.
Garnek ten wyśmienicie nadaje się do piekarnika. Wytrzymuje bez problemu nawet wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie:
"""