Naczynia żeliwne Chasseur są wytwarzane we Francji, zgodnie z najlepszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w zróżnicowanych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest wyjątkowy, tradycyjny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się wyśmienitymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać świetną pieczeń.
Naczynia żeliwne są nieprzeciętne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wytworzony ze stali rdzoodpornej jest niepodatny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty producenta Invicta producenta producenta Chasseur wyprodukowane z odlewanego żelaza charakteryzują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchenek, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, odporna na zarysowania emaliowana warstwa uniemożliwia rdzewieniu i sprawia, że czyszczenie jest wyjątkowo przystępne. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą żeby przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta nadzwyczajnie nadaje się do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bezproblemowo nawet wysokie temperatury.
Opis produktu:
Przeznaczenie: