Naczynia żeliwne Chasseur są tworzone we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w najróżniejszych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest wyjątkowy, klasyczny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się rewelacyjnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać nadzwyczajną pieczeń.
Naczynia żeliwne są genialne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki produkowany ze stali nierdzewnej jest odporny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty producenta Invicta producenta producenta Chasseur wytworzone z odlewanego żelaza charakteryzują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchenek, nawet indukcyjnych.
Wysokiej jakości, niepodatna na zarysowania emaliowana warstwa uniemożliwia rdzewieniu oraz powoduje, że czyszczenie jest wyjątkowo łatwe. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą aby przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta znakomicie nadaje się do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bezproblemowo nawet wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie: