Naczynia żeliwne Chasseur są produkowane we Francji, zgodnie z najlepszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w różnych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest nieszablonowy, konwencjonalny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się znakomitymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać wyśmienitą pieczeń.
Naczynia żeliwne są znakomite do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki produkowany ze stali nierdzewnej jest niepodatny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty marki Invicta producenta producenta Chasseur produkowane z odlewanego żelaza charakteryzują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchenek, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, oporna na zarysowania emaliowana powłoka uniemożliwia rdzewieniu oraz sprawia, że czyszczenie jest wyjątkowo nietrudne. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą aby przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta wyśmienicie pasuje do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bez problemu choćby wysokie temperatury.
Opis produktu:
Przeznaczenie: