Naczynia żeliwne Chasseur są wykonane we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w najróżniejszych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki temu uzyskiwany jest wyjątkowy, klasyczny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się idealnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać wyśmienitą pieczeń.
Naczynia żeliwne są idealne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki tworzony ze stali rdzoodpornej jest oporny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty firmy Invicta producenta marki Chasseur produkowane z odlewanego żelaza charakteryzują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchni, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, oporna na zarysowania emaliowana powłoka uniemożliwia rdzewieniu oraz sprawia, iż czyszczenie jest wyjątkowo proste. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą aby przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta nadzwyczajnie pasuje do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bezproblemowo nawet wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie: