Naczynia żeliwne Chasseur są tworzone we Francji, zgodnie z najlepszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w przeróżnych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest wyjątkowy, tradycyjny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się genialnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać znakomitą pieczeń.
Naczynia żeliwne są idealne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wykonany ze stali rdzoodpornej jest odporny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty firmy Invicta producenta producenta Chasseur wytworzone z odlewanego żelaza znamionują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchni, nawet indukcyjnych.
Wysokiej jakości, odporna na zarysowania emaliowana powłoka zapobiega rdzewieniu, a także powoduje, iż czyszczenie jest wyjątkowo proste. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą aby przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta świetnie nadaje się do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bezproblemowo choćby wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie:
"""