Naczynia żeliwne Chasseur są produkowane we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w przeróżnych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki temu uzyskiwany jest unikatowy, konwencjonalny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się perfekcyjnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać znakomitą pieczeń.
Naczynia żeliwne są doskonałe do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wytworzony ze stali nierdzewnej jest wytrzymały na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty producenta Invicta producenta producenta Chasseur tworzone z odlewanego żelaza charakteryzują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchni, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, odporna na zarysowania emaliowana warstwa uniemożliwia rdzewieniu oraz sprawia, że czyszczenie jest wyjątkowo przystępne. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą by przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta świetnie pasuje do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bez problemu choćby wysokie temperatury.
Opis towaru:
Przeznaczenie: