Naczynia żeliwne Chasseur są wytworzone we Francji, zgodnie z najlepszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w różnorodnych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki temu uzyskiwany jest nieszablonowy, klasyczny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się znakomitymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać genialną pieczeń.
Naczynia żeliwne są nieprzeciętne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki produkowany ze stali nierdzewnej jest odporny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty firmy Invicta producenta firmy Chasseur wytworzone z odlewanego żelaza charakteryzują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, odporna na zarysowania emaliowana warstwa uniemożliwia rdzewieniu, a także powoduje, iż czyszczenie jest wyjątkowo nieskomplikowane. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą żeby przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta doskonale pasuje do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bez problemu nawet wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie: