Naczynia żeliwne Chasseur są tworzone we Francji, zgodnie z najlepszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w przeróżnych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest unikatowy, tradycyjny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się świetnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać nieprzeciętną pieczeń.
Naczynia żeliwne są nadzwyczajne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wykonany ze stali rdzoodpornej jest odporny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty producenta Invicta producenta firmy Chasseur wyprodukowane z odlewanego żelaza cechują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchni, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, oporna na zarysowania emaliowana warstwa uniemożliwia rdzewieniu, a także powoduje, iż czyszczenie jest wyjątkowo nietrudne. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą żeby przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta perfekcyjnie pasuje do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bezproblemowo nawet wysokie temperatury.
Opis produktu:
Przeznaczenie: