Naczynia żeliwne Chasseur są stworzone we Francji, zgodnie z najlepszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w zróżnicowanych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest wyjątkowy, tradycyjny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się perfekcyjnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać doskonałą pieczeń.
Naczynia żeliwne są nieprzeciętne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki stworzony ze stali rdzoodpornej jest odporny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty firmy Invicta producenta marki Chasseur wytwarzane z odlewanego żelaza znamionują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchni, nawet indukcyjnych.
Wysokiej jakości, oporna na zarysowania emaliowana powłoka uniemożliwia rdzewieniu oraz powoduje, iż czyszczenie jest wyjątkowo proste. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą żeby przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta wspaniale pasuje do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bez problemu nawet wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie:
"""