Naczynia żeliwne Chasseur są tworzone we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w najróżniejszych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest nieszablonowy, tradycyjny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się rewelacyjnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać idealną pieczeń.
Naczynia żeliwne są perfekcyjne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki produkowany ze stali rdzoodpornej jest wytrzymały na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty producenta Invicta producenta firmy Chasseur wytwarzane z odlewanego żelaza znamionują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchni, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, wytrzymała na zarysowania emaliowana powłoka uniemożliwia rdzewieniu oraz sprawia, że czyszczenie jest wyjątkowo proste. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą aby przywrócić powierzchni czystość.
Garnek ten nadzwyczajnie nadaje się do piekarnika. Wytrzymuje bezproblemowo choćby wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie:
"""