Naczynia żeliwne Chasseur są wykonane we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w przeróżnych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki temu uzyskiwany jest unikatowy, tradycyjny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się wyśmienitymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać nadzwyczajną pieczeń.
Naczynia żeliwne są świetne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki tworzony ze stali rdzoodpornej jest wytrzymały na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty firmy Invicta producenta marki Chasseur stworzone z odlewanego żelaza znamionują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchni, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, odporna na zarysowania emaliowana powłoka uniemożliwia rdzewieniu oraz powoduje, iż czyszczenie jest wyjątkowo łatwe. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą by przywrócić powierzchni czystość.
Garnek ten idealnie nadaje się do piekarnika. Wytrzymuje bez problemu choćby wysokie temperatury.
Opis towaru:
Przeznaczenie:
"""