Naczynia żeliwne Chasseur są wykonane we Francji, zgodnie z najlepszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w zróżnicowanych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki temu uzyskiwany jest wyjątkowy, klasyczny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się nieprzeciętnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać doskonałą pieczeń.
Naczynia żeliwne są perfekcyjne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki tworzony ze stali rdzoodpornej jest niepodatny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty firmy Invicta producenta producenta Chasseur wyprodukowane z odlewanego żelaza znamionują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchni, nawet indukcyjnych.
Wysokiej jakości, wytrzymała na zarysowania emaliowana powłoka uniemożliwia rdzewieniu, a także sprawia, że czyszczenie jest wyjątkowo łatwe. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą aby przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta wyśmienicie pasuje do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bezproblemowo choćby wysokie temperatury.
Opis towaru:
Przeznaczenie: