Naczynia żeliwne Chasseur są tworzone we Francji, zgodnie z najlepszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w różnych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest unikatowy, konwencjonalny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się nieprzeciętnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać nadzwyczajną pieczeń.
Naczynia żeliwne są genialne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wyprodukowany ze stali nierdzewnej jest wytrzymały na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty marki Invicta producenta marki Chasseur produkowane z odlewanego żelaza cechują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchni, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, odporna na zarysowania emaliowana powłoka zapobiega rdzewieniu, a także sprawia, iż czyszczenie jest wyjątkowo nietrudne. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą żeby przywrócić powierzchni czystość.
Garnek ten idealnie pasuje do piekarnika. Wytrzymuje bezproblemowo nawet wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie:
"""