Naczynia żeliwne Chasseur są wytworzone we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w różnych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest unikatowy, tradycyjny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się rewelacyjnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać genialną pieczeń.
Naczynia żeliwne są perfekcyjne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wytwarzany ze stali rdzoodpornej jest wytrzymały na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty marki Invicta producenta producenta Chasseur tworzone z odlewanego żelaza cechują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchenek, nawet indukcyjnych.
Wysokiej jakości, oporna na zarysowania emaliowana warstwa uniemożliwia rdzewieniu i sprawia, iż czyszczenie jest wyjątkowo nieskomplikowane. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą żeby przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta świetnie pasuje do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bez problemu choćby wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie: