Zdrowo, pysznie, ekspresowo i bez bałaganu? prawidłowe odżywianie z zachowaniem zasad diety dla insulinoopornych może być banalnie proste. Zwłaszcza gdy z pomocą przychodzą dietetyczka Magdalena Makarowska i specjalistka od insulinooporności Dominika Musiałowska. Jeśli lubisz pyszne jedzenie,równocześnie szukasz prostych (choć zdrowych!) rozwiązań i nie lubisz spędzać w kuchni długich godzin – ta książka jest dla ciebie. Wreszcie możesz głęboko schować blender, mikser, młynek, szybkowar, patelnię czy garnek. Za pomocą jednej, prostej w obsłudze maszyny przyrządzisz mnóstwo najróżniejszych potraw: ugotujesz jednocześnie zupę i drugie danie, zagnieciesz ciasto, ubijesz pianę i zmiksujesz zmrożone owoce. Dzięki precyzyjnym gramaturom podanym w przepisach, a także starannym instrukcjom porażki kulinarne nie wchodzą w grę. Na dodatek wyczarowane na podstawie tej książki dania mają niskie IG i są przychylne nie tylko dla insulinoopornych. Z termogotowaniem zyskujesz czas, oszczędzasz miejsce i unikasz bałaganu w kuchni,głównie dbasz o zdrowie swoje i bliskich. Nie ma wymówek, bo prościej nie będzie!