Fotografia smaku, czyli 24 obiady dla tych, którzy lubią i nie lubią przyjmować gości to sprawdzone przepisy Zofii Nasierowskiej doprawione pysznymi felietonami kulinarnymi Janusza Majewskiego. Na potrawy, którymi delektowali się znani goście pensjonatu w Laśmiadach, a wcześniej domu przy Fortecznej, słynącego z najkorzystniejszych przyjęć na Żoliborzu.
Pasztety, bliny, tobołki, faszerowane jaja, szczawiowa, grzybowa, koperkowa, żur, befsztyki, eskalopki, pierogi, zrazy, kremy, torty, sorbety, pączki i ptyś
Palce lizać! I czystymi odkrywać kolejne sekrety!
Dom Zosi Nasierowskiej był ostatnią ostoją ciepła, smaku i gościnności. Fotografie, które robiła swoim gościom, były za każdym razem odzwierciedleniem karmionych poprzez nią dusz. Prawdziwa dama estetyki i smaku, która zatrzymała mijające wartości.
Magda Gessler
Wydanie dostępne w nowej wersji formatu MOBI.