Odkryj tę pikantną mieszankę całkowicie naturalnych zapachów ze Wschodu! Baza czarnej herbaty Assam jest tu wzbogacona o cynamon, imbir, kardamon i czerwone ziarna pieprzu. Podobnie jak wszystkie mieszanki od "Babingtons", receptura "Karha Chai" jest oryginalna i przygotowana przy użyciu precyzyjnie pozyskiwanych elementów, wszystkie mieszane i pakowane w dużej Brytanii.Charakterystyka smaku: Smak: aromatyczny i pikantnyDominujące nuty: cynamon, imbir, kardamon, czerwony pieprzKolor: średnio brązowyDobrze komponuje się z: pikantnymi potrawami, curry, kanapkami z kurczakiem i bekonemSposób przygotowania:liczba: 2 g na 150 ml wodyTemperatura: 95 °CNapar: 3-4 minuty Wskazówka: delektuj się samą herbatą lub podawaj z odrobiną mleka i/lub cukru. Herbata ta rewelacyjnie sprawdza się na dodatek jako napój mrożony.składniki: Indyjska czarna herbata Assam (60%), przyprawy (imbir, cynamon, kardamon, czerwony pieprz).Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnym pojemniku, w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.***O Babingtons: W 1893 roku dwie Angielki, Isabel Cargill i Anna Maria Babington, postanowiły założyć herbaciarnię dla angielskojęzycznej społeczności Rzymu. W tym czasie herbata nie była we Włoszech w ogóle powszechna: można ją było dostać jedynie w aptekach. Ryzyko jednak się opłaciło i Babingtons Tearoom przy Piazza di Spagna działa z powodzeniem do dziś. Obecnie firma sprzedaje swoje nieprzeciętne herbaty na całym świecie. Jak mówi Chiara Bedini, obecna współwłaścicielka marki herbacianej, "Nie sprzedajemy herbaty. Sprzedajemy unikatowe doświadczenie i historię "Babingtons" w filiżance".