Herbata Darjeeling jest znana ze swojego czystego smaku i krystalicznej słodyczy, którą zyskuje korzystając ze stałych opadów, lekkiej gleby i chłodnego powietrza himalajskich podgórzy.Zbierana podczas drugich żniw w roku, pomiędzy majem a czerwcem, Darjeeling z odmiany second-flush nabiera ciepła późnej wiosny, z rozwiniętymi nutami owocowymi wyczuwalnymi w kubku. Koneserzy niejednokrotnie odnoszą się do muskatowego charakteru dobrej odmiany second-flush, a ta konkretna herbata Darjeeling bez wątpienia może poszczycić się wyczuwalną słodyczą pysznego wina deserowego. O mnóstwo lżejsza niżeli większość czarnych herbat, Darjeeling najlepiej parzyć lekko i delektować się nią bez mleka. Poznawaj jej orzeźwiające atrybuty o każdej porze dnia!składniki: czarna herbata (100%).optymalna dla wegetarian i wegan.Warunki przechowania: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.