Pyszna odmiana popularnej herbaty bergamotkowej, zamknięta w hermetycznym pudełku. Czarna swobodnie liściasta herbata cejlońska jest aromatyzowana olejkiem bergamotowym, skórką cytryny i płatkami kwiatów, dzięki czemu powstaje oszałamiająco jednostajna mieszanka. Sposób przygotowania:ilość: 2-3 g na 200 mlTemperatura: 95 °CNapar: 3-4 minuty Wskazówka: Herbatę tę można pić samą albo z odrobiną mleka i/albo cukru.komponenty: Czarna herbata ze Sri Lanki (90%), skórka cytryny, niebieskie chabry, krokosz barwierski, naturalny aromat bergamotki.Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.O Babingtons: W 1893 roku dwie Angielki, Isabel Cargill i Anna Maria Babington, postanowiły założyć herbaciarnię dla angielskojęzycznej społeczności Rzymu. W tamtych czasach herbata nie była we Włoszech w ogóle powszechna - można ją było otrzymać tylko w aptekach. Ryzyko się jednak opłaciło, a Babingtons Tearoom przy Piazza di Spagna działa z powodzeniem do dziś. Aktualnie firma sprzedaje swoje genialne herbaty na całym świecie! Jak mówi Chiara Bedini, obecna współwłaścicielka producenta, "Nie sprzedajemy herbaty. Sprzedajemy unikatowe doświadczenie i historię "Babingtons" w filiżance."