Pyszna odmiana znanej herbaty bergamotowej, zamknięta w hermetycznym pudełku. Czarna swobodnie liściasta herbata cejlońska jest aromatyzowana olejkiem bergamotowym, skórką cytryny i płatkami kwiatów, dzięki czemu powstaje oszałamiająco zrównoważona mieszanka. Sposób przygotowania:liczba: 1 torebka na 200 mlTemperatura: 95 °CNapar: 3-4 minuty Wskazówka: Herbatą tą delektuj się samodzielnie albo z odrobiną mleka i/albo cukru.elementy: Czarna herbata ze Sri Lanki (90%), skórka cytryny, niebieskie chabry, krokosz barwierski, naturalny aromat bergamotki.Wszystkie opakowania i torebki herbaty są w 100% biodegradowalne - Babingtons wierzy, że herbata jest przyjemniejsza, gdy dbasz jednocześnie o środowisko, jak i o siebie.Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.O Babingtons: W 1893 roku dwie Angielki, Isabel Cargill i Anna Maria Babington, postanowiły założyć herbaciarnię dla angielskojęzycznej społeczności Rzymu. W tamtych czasach herbata nie była we Włoszech w ogóle powszechna - można ją było dostać tylko w aptekach. Ryzyko się jednak opłaciło, a Babingtons Tearoom przy Piazza di Spagna działa z powodzeniem do dziś. Aktualnie marka sprzedaje swoje znakomite herbaty na całym świecie! Jak mówi Chiara Bedini, obecna współwłaścicielka firmy, "Nie sprzedajemy herbaty. Sprzedajemy wyjątkowe doświadczenie i historię "Babingtons" w filiżance."