Bogata i znakomicie zbalansowana angielska herbata śniadaniowa w saszetce. Ten zaokrąglony smak z olśniewająco aromatycznymi górnymi nutami szlachetnego Darjeelinga został produkowany dla Babingtons w latach 50-tych XX wieku.Sposób przygotowania: ilość: 2-3 g na 200 ml Temperatura: 95 °CNapar: 3-4 minuty Wskazówka: Herbatę tę można pić samą albo z odrobiną mleka i/lub cukru.elementy: Chińska czarna herbata Yunnan, indyjska czarna herbata Darjeeling, czarna herbata ze Sri Lanki.Opakowanie: kompostowalne (PLA).Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.O Babingtons:W 1893 roku dwie Angielki, Isabel Cargill i Anna Maria Babington, postanowiły założyć herbaciarnię dla angielskojęzycznej społeczności Rzymu. W tamtych czasach herbata nie była we Włoszech w ogóle powszechna - można ją było dostać tylko w aptekach. Ryzyko się jednak opłaciło, a Babingtons Tearoom przy Piazza di Spagna działa z powodzeniem do dziś. Aktualnie marka sprzedaje swoje znakomite herbaty na całym świecie! Jak mówi Chiara Bedini, obecna współwłaścicielka firmy, "Nie sprzedajemy herbaty. Sprzedajemy nieszablonowe doświadczenie i historię "Babingtons" w filiżance."