Pierwsza pomoc dietetyczna dla insulinoopornych. Jadłospisy na 3 miesiące. Ponad 200 przepisów, także w wersjach wegańskich i wegetariańskich. 5 podstawowych produktów w każdym przepisie. Czas przygotowania: do 20 minut. Ten poradnik ma pomóc wszystkim zaganianym, zmęczonym czy zwyczajnie nielubiącym gotować osobom błyskawicznie przyrządzać potrawy zgodne z zasadami żywienia insulinoopornych. Z przepisów mogą jednak korzystać nie tylko pacjenci z insulinoopornością, ale każdy, kto chce jeść z niskim indeksem glikemicznym, odżywiać się zdrowo i zrezygnować z częstego jedzenia na mieście. Co odnajdziesz w tej książce? rady w pigułce, czyli vademecum dotyczące insulinooporności, listę produktów, z których warto korzystać, podstawowe zasady gotowania dla zalatanych, przyprawy, które wspomagają walkę z insulinoopornością, sposoby na okiełznanie głodu. 'Od dawna chciałam, by powstała książka dla tych, którzy wiecznie żyją w niedoczasie, nie lubią spędzać w kuchni długich godzin i szukają jak najprostszych rozwiązań. Czyli skrupulatnie dla takich osób jak ja' Dominika Musiałowska 'Zależało mi na pokazaniu, że zdrowe gotowanie jest nieskomplikowane i przyjemne i dieta może być stylem życia, a nie smutną koniecznością.' Magdalena Makarowska