Słodko i zdrowo – czy to możliwe? Czy potrafisz wyobrazić sobie życie bez słodkości? To chyba niemożliwe… ale od dawna wiadomo, iż cukier nie krzepi, a szkodzi. Chcesz go ograniczyć? A może już polecono ci, żeby go wyeliminować z diety? Ratunku! Jak żyć bez pysznych ciast i słodkich przekąsek? Na szczęście nie musisz z nich całkowicie rezygnować, nawet jeśli zmagasz się z nadwyżkowymi kilogramami, insulinoopornością czy cukrzycą typu 2. Dowodzą tego autorki Słodkości w insulinooporności, akcentując, iż to właściwe nawyki i umiar są fundamentem zdrowej diety. By jednak uchronić się przed negatywnymi konsekwencjami jedzenia słodyczy, musisz wiedzieć, kiedy i na co możesz sobie pozwolić. Autorki podpowiadają: co robić, aby móc korzystać ze słodkich przyjemności jakie słodycze można bezkarnie jeść i w jakich ilościach jak odzwyczaić się od cukru dodanego czego używać zamiast cukru W książce znajdziesz także całą masę prostych i prędkich przepisów na smakołyki, którymi będziesz mogła się delektować bez poczucia winy. Zajadając zdrowe (i słodkie) alternatywy dla sklepowych bomb kalorycznych, poprawisz swoje zdrowie, wysmuklisz sylwetkę i zyskasz rewelacyjne samopoczucie! Czy można chcieć czegoś więcej?