Winnica Hermanos Peciña jest zaliczana do trójki najkorzystniejszych produkujących tradycyjne wina Rioja. Wina są długo leżakowane w beczkach z dębu amerykańskiego, nie są przefiltrowane ani klarowane, a w procesie fermentacji są stosowane tylko dzikie drożdże (ze skórek). Co pół roku wina przechodzą proces ’traciega’ – to klasyczna metoda przelewania wina z beczki do beczki, dająca podobny efekt do dekantacji. W wyniku czego klasyczne Riojy są medium-body, mają bogaty bukiet, są jedwabiste i subtelne. Nie sposób ich pomylić z żadnym innym winem. Wina od Hermanos Peciña są w najlepszych restauracjach świata, m.in.: Hiszpania: Arzak***, Akelare***, Martín Berasategui***, Zuberoa*, Etxebarri*, Elkano*, US: Le Bernardin***, Atera**, Aldea*, Aureole*, Casa Mono*, Gramercy Tavern*, Meadow Sweet*.
Wino Señorio de P. Peciña Joven jest najmłodszym winem od Hermanos Peciña. W smaku można znaleźć czerwone, dojrzałe owoce, nuty lukrecji. Wino jest świeże i soczyste.