Winnica Hermanos Peciña jest zaliczana do trójki najkorzystniejszych produkujących tradycyjne wina Rioja. Wina są długo leżakowane w beczkach z dębu amerykańskiego, nie są oczyszczane ani klarowane, a w procesie fermentacji są stosowane tylko dzikie drożdże (ze skórek). Co pół roku wina przechodzą proces ’traciega’ – to tradycyjna metoda przelewania wina z beczki do beczki, dająca podobny efekt do dekantacji. W efekcie tradycyjne Riojy są medium-body, mają bogaty bukiet, są jedwabiste i subtelne. Nie sposób ich pomylić z żadnym innym winem. Wina od Hermanos Peciña są w najlepszych restauracjach świata, m.in.: Hiszpania: Arzak***, Akelare***, Martín Berasategui***, Zuberoa*, Etxebarri*, Elkano*, US: Le Bernardin***, Atera**, Aldea*, Aureole*, Casa Mono*, Gramercy Tavern*, Meadow Sweet*.
Wino Señorio de P. Peciña Reserva jest starzone w beczkach 36 miesięcy. W smaku można znaleźć dojrzałe owoce, uzupełnione poprzez aromaty skóry, wanilii, toffi i nuty tostowe. Medium body, krągła tanina. Wino szczególnie wysmakowane. Najlepsze temperatura podawania: 18°C.