Wysokoprocentowe Alkohole Podole pokaźne powstają w miejscowości o tej samej nazwie, w tradycyjnej, rodzinnej gorzelni rolniczej o ponad 160-letniej historii, będącej nieodłączną częścią
istniejącego tu 500 lat gospodarstwa. Cały cykl tworzenia artykułu odbywa się w jednym miejscu w myśl idei "od pola do butelki" - od posiania zbóż i posadzenia ziemniaków do
ręcznego zabutelkowania i zaetykietowania butelek z gotowym destylatem. W ten sposób Michał Paszota, twórca trunków z Podola, może w pełni kontrolować to, co trafia ostatecznie na stół klienta.
Z połączenia sił AleBrowaru i trójmiejskiego cukiernika Tomasza Dekera powstało piwo Pastry Master. Po wizycie w gorzelni Podole obszerne alkohol nabrał nowego kształtu i mocy. Powstała z niego okowita oddaje wszystko co najkorzystniejsze w piwie Pastry Master - kwiatowo-owocowe aromaty, słodko-cierpki smak czeremchy, aronii, gruszek i rodzynek, a także subtelną, miętowo-mleczną nutę na finiszu.