Wysokoprocentowe Alkohole Podole spore powstają w miejscowości o tej samej nazwie, w konwencjonalnej, rodzinnej gorzelni rolniczej o ponad 160-letniej historii, będącej nieodłączną częścią istniejącego tu 500 lat gospodarstwa. Cały cykl tworzenia towaru odbywa się w jednym miejscu w myśl idei "od pola do butelki" - od posiania zbóż i posadzenia ziemniaków do ręcznego zabutelkowania i zaetykietowania butelek z gotowym destylatem. W ten sposób Michał Paszota, twórca trunków z Podola, może w pełni kontrolować to, co trafia ostatecznie na stół klienta.
ponadto istotnie istotnym elementem układanki są ludzie, których praca w gorzelni pozwala osiągnąć najkorzystniejsze efekty w postaci oryginalnych produktów. Dla uczczenia ich starań i pamięci, każdy rocznik zdobiony jest wizerunkiem wybranego patrona. Rocznik 2022 okowit Podole spore to rok mężczyzny Kazimierza Wejera.
Okowita Podole obszerne Jęczmień Diablo 2022 cechuje się roślinnym zapachem z przewagą polnych kwiatów i lekko wyczuwalną szałwią. Jej smak jest delikatnie słodki z akcentami ziół, mięty i chałwy. Cierpko-słodki finisz pozostawia posmak zielonych orzechów.