Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej?
Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy zlikwidować ze swego jadłospisu pewne elementy, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, żeby czuć się lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak ważna dla Twojego zdrowia jest indywidualizacja odżywiania i jakie pociąga za sobą korzyści. Zadajesz sobie teraz zapewne pytania:
Czy naprawdę konieczna jest aż taka rewolucja żywieniowa, by czuć się lepiej?
Czy będę już na diecie do końca życia?
A co z poranną kawą z mlekiem?
Największą trudnością przy wdrożeniu diety eliminacyjnej nie jest samo wykluczenie produktów, lecz poznanie tych, które staną się podstawą nowego codziennego jadłospisu. Rotacja produktów i wykorzystywanie zamienników pomoże urozmaicić dietę, a typowo wyciszyć układ immunologiczny, uniemożliwiając powstawaniu nowych alergii.
Książka mieści bazę przepisów, które pokazują niemal nieograniczone możliwości codziennego komponowania zdrowych i zbilansowanych posiłków opierających się na podstawowych,dostępnych składnikach. Dzięki zamieszczonym przepisom zobaczysz, iż stosując dietę eliminacyjną, możesz wyczarować cuda jednocześnie na śniadanie, obiad, kolację, przekąski, jak i na romantyczną kolację we dwoje, świąteczny obiad dla rodziny, desery, a także dużo innych okazji.