Najpopularniejszy poradnik na temat żywienia w sporcie nowe wydanie Żywienia w sporcie, uwzględniające najnowsze raporty medyczne, to publikacja, która jest równocześnie wyczerpującym podręcznikiem ergonomicznym i kompendium wiedzy teoretycznej, a co ważne, przekazuje cenne informacje w sposób niebanalny i dostępny dla wszystkich.
Książka ta, napisana poprzez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, idealnie przysłuży się jednocześnie amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać lepsze wyniki w swoich dyscyplinach.
Obecne wydanie autorka wzbogaca o wyniki najnowszych, nierzadko prekursorskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości. Można tu znaleźć poręczne wskazówki w następujących kwestiach: jak powiększyć odporność, siłę i wydolność organizmu, jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany oraz białka, jak poprawić sylwetkę ile płynów wypijać i jak wydajnie nawodnić organizm.,,świeże wydanie bestsellerowej książki Żywienie w sporcie jest najmocniej kompetentnym podręcznikiem z tego zakresu na świecie".
Prof. Dr hab.