Wynalezione przez Bialetti, kawiarki są obecne na rynku od 1933 roku. Pan Bialetti z wąsami, rozpoznawany obecnie poprzez prawie wszelkich i znajdujący się na wszelkich produktach marki, reprezentuje samego Renato Bialetti, syna wynalazcy kawiarki, Alfonso.
To kultowe logo zostało zaprojektowane w 1953 roku przez włoskiego artystę Paula Campani. "Brikka" to jedyny model kawiarki zdolny do przygotowania napojów pokrytych powłoką espresso crema, co oznacza,dzisiaj możesz radować się kawą w stylu baristy w domu.
Wielkość "Brikki" mierzy się w filiżankach: jej objętość to 4 filiżanki, co odpowiada 170 ml kawy. Ciesz się pysznymi, kremowymi napojami, dokładnie takimi, jakie serwuje się w ulubionej kawiarni!JAKOŚĆ "BIALETTI""Brikka" buduje rezultaty podobne do espresso, jakie zaserwowano by Ci w kawiarni: kawa jest szczególnie pełna, intensywna i rozkosznie kremowa.
Model ten może dodatkowo pochwalić się luksusowym, opatentowanym zaworem bezpieczeństwa Bialetti, który sprawia, iż kawiarka jest prosta do kontroli i czyszczenia. Dodatkowy funkcjonalny uchwyt oznacza, iż jest jeszcze istotnie wygodna w trzymaniu.stosowny NA 4 FILIŻANKI lub 170 ML PYSZNEJ KAWY Wielkość Bialetti "Brikka" mierzona jest w filiżankach: objętość tego to 4 filiżanki, co odpowiada 170 ml kawy.
JAK ZAPARZYĆ KAWĘ W KAWIARCE "BRIKKA"? aby zaparzyć pyszną kawę, napełnij dolną komorę wodą za pomocą dołączonej miarki, włóż metalowy filtr i wsyp trochę zmielonej kawy do koszyka (bez naciskania), następnie załóż górną komorę na górę, zamknij szczelnie i umieść kawiarkę na płycie grzejnej na średnim ogniu.
Odczekaj trochę, a następnie zobacz, czy crema jeszcze się utworzyła i jeśli tak, natychmiast zdejmij swoją "Brikkę" z płyty grzejnej. Nalej kawę do filiżanek, równomiernie rozprowadzając kawę i cremę, i ciesz się!JAK CZYŚCIĆ KAWIARKĘ "BRIKKA"? Po każdym użyciu opłucz swoją "Brikkę" pod bieżącą wodą.
Nie używaj detergentów. Produktu nie należy myć w zmywarce, ponieważ może to uszkodzić kawiarkę i wpłynąć na smak Twojej kawy.