Karob uzyskuje się w wyniku wysuszenia i zmielenia strąków drzewa karobowego (Szarańczynu Strąkowego). Potocznie nazywany jest mączką chleba świętojańskiego. Towar stanowi perfekcyjny zamiennik kakao, czekolady.
Sposób użycia: Zamiennik kakao (należy dodawać go o połowę mniej niżeli kakao z uwagi na naturalnie występujące cukry), a także czekolady. Stosowany do wyrobu ciast, ciasteczek, przygotowania deserów. Proszek należy wprowadzać do diety stopniowo.
komponenty: 100% karob w proszku.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.