W przeciwieństwie do „czekolady" (np. Mlecznej albo ciemnej), bogaty, maślany aromat białej czekolady nie ma nic wspólnego z samymi ziarnami kakaowca, ale z masłem kakaowym. Słodki, subtelny aromat białej czekolady nadzwyczajnie współgra z innymi aromatami i je potęguje
barwa:
Kremowy
SMAK:
Autentyczny, intensywny i aksamitny smak kakao. Niesamowicie kremowy, gładki, o nadzwyczajnie zbilansowanej konsystencji
zastosowania:
Niesamowity kremowy smak białej czekolady. Spróbuj scalić sos z syropem MONIN Matcha Green Tea i mlekiem, a będziesz zaskoczony, jak genialny smak uzyskasz. Dodaj odrobinę MONIN White Chocolate do mrożonych napojów, żeby na dłużej zachować jednolitą konsystencję. Mokki Latte i cappuccino Szejki, lody Polewy
Przykładowe receptury:
1) elementy:
20 ml syropu wiśniowego Monin
40 ml mleka
15 ml sosu o smaku białej czekolady Monin
20 ml śmietanki
Wszystkie składniki wymieszaj razem w szejkerze i rozlej do kieliszków.
2)składniki:
30 ml sosu o smaku białej czekolady Monin
90 ml mleka
składniki wymieszaj i rozlej do szklanek