Gdy słyszysz „placki", myślisz o amerykańskich pankejkach albo tradycyjnych plackach ziemniaczanych? Spróbuj placuszków tiramisu z czereśniami, śniadaniowych placuszków jaglanych z jajecznicą albo sojowych placków z curry z kala?ora, a odkryjesz, że możliwości jest o dużo więcej!
Blisko 100 łatwych przepisów na słodkie i wytrawne placki zachęci do kulinarnych eksperymentów. Zaskocz rodzinę i przyjaciół potrawami inspirowanymi kuchnią z przeróżnych zakątków świata, dzięki którym powszedni posiłek dostarczy ci niezwykłych doznań smakowych.
W książce wyszukasz pomysły na przepyszne dania mięsne, wegetariańskie oraz bezglutenowe. Różne, a przy tym proste receptury, interesujące smaki i efektowne ilustracje sprawią, że nabierzesz apetytu na więcej!
O autorce: Karolina Polkowska - z zamiłowania fotograf kulinarny, z wykształcenia historyk. Od kilku lat z powodzeniem i ogromną satysfakcją współtworzy bloga Picante Jalapeno. Uwielbia nie tylko gotować, ale także (a może w głównej mierze) korzystnie jeść, dlatego w swojej pracy przekonuje, że pomysłowe dania można przygotować bez spędzania wielu godzin w kuchni.
Miłośniczka malarstwa, wędrówek górskich i muzyki jazzowej.