Owoce jagodowe – soczyste i pyszne źródło witamin i antyoksydantów! Truskawki, jagody, żurawina, czarny bez, borówki, jeżyny, agrest, porzeczki czy maliny to najłatwiej przystępne, tanie i pyszne superfoods, do których możesz posiadać dostęp.
To niesamowite, jaka moc drzemie w tych owocach - mogą trwale zniżać ciśnienie, obniżać poziom glukozy i cholesterolu, dodawać energii, wzmacniać żyły i ścianki jelit, wpływać na kondycję wzroku, wzmacniać odporność i obniżać gorączkę.
W książce odszukasz ponad 75 przepisów na dania z owoców jagodowych i dowiesz się z niej: - który owoc ulepsza wydolność wzroku przy słabym świetle, - jakie owoce pomagają zregenerować organizm po wysiłku fizycznym, - które jagody powinieneś jeść, by poprawić efektywność mózgu, - jaki gatunek jagód pomaga walczyć z opryszczką, - jakie owoce włączyć do koktajli, żeby poprawić efektywność seksualną.
Włącz jeszcze więcej jagód do swego jadłospisu i przekonaj się, jak pyszne i pełne smaku może być zdrowe jedzenie, przyrządzając zupę agrestowo-ogórkową, gulasz wołowy z nutą kakaową i czerwonymi porzeczkami lub super energetyczne ruloniki z jagód i migdałów.
__ O autorce: STEPHANIE PEDERSEN - jest dyplomowanym dietetykiem i członkiem Amerykańskiego Stowarzyszenia Praktyków Nieużywających Leków. Jej klientami są ludzie biznesu, przemysłowcy, wybitni fachowcy, a także znane postacie ze świata rozrywki.
Stephanie pomaga im efektywnie walczyć z nadwagą i radować się korzystnym zdrowiem i samopoczuciem. Aktualnie Pedersen mieszka w Nowym Jorku wraz z mężem i trzema synami.