SONKO Pieczywo lekkie jaglane 170 g – ekstra dawka witamin na nowy dzień!Mąka jaglana robiona jest z prosa – jednego z najwcześniej udomowionych zbóż, które cechuje się szeregiem właściwości prozdrowotnych.
Warto, chociażby wspomnieć, że proso jest pełne witamin i minerałów, ponieważ zawiera: witaminy z grupy B, wapń, potas, magnez, fosfor, żelazo, cynk, krzem i siarkę.Pieczywo lekkie jaglane – zadbaj o cały organizm!Pieczywo jaglane jest pełne błonnika, a my dodaliśmy do niego jeszcze inulinę, dzięki temu wspiera cykl trawienia, a także dostarcza energii przez długie godziny.
Co więcej, regularne spożywanie adekwatnych ilości błonnika przyczynia się do zniżania złego cholesterolu we krwi, broni nas przed chorobami układu trawiennego, w tym zniża ryzyko raka jelita grubego.spora dawka witamin i mikroelementów pochodzących z prosa, w tym cynku, krzemu i siarki wspiera zdrowy wygląd cery, włosów i paznokci i polepsza ich kondycję.
Żelazo pozwala momentalnie uzupełnić niedobory, dlatego produkty jaglane sugerowane są dla osób cierpiących na anemię.Pomimo wysokiej zawartości błonnika, produkty jaglane należą do żywności lekkostrawnej. Zalecana jest ona osobom z chorobami układu pokarmowego, po operacjach i osobom starszym, dzieciom, a także w trakcie choroby.
Proso mieści na dodatek sporą dawkę polifenoli, które wykazują działanie antybakteryjne i przeciwzapalne, będą zatem idealnym wsparciem w trakcie choroby, ale też pomogą generować naturalną odporność!W skrócie: – źródło błonnika– bez dodatku cukrów**– z inuliną (błonnik rozpuszczalny)– minerały pochodzenia naturalnego– wysoka zawartość chromu– źródłożelaza i cynku– 1 kromka to ok.
20 kcal– 51% mąki jaglanej– wyrazisty smak** posiada naturalnie występujące cukry