[post_narrow]
choćby najkorzystniejsze naczynie nie rozwiąże sporu o to, kto wynalazł makaron - Włosi czy Azjaci. I właśnie to dowodzi,najkorzystniejsze są połączenia tego, co ma do zaoferowania cały świat. Dowodem tego jest też wok z linii Avola firmy BALLARINI o średnicy 30 cm, łączący podstawy kuchni azjatyckiej z estetyką i know-how prosto z Włoch. Naczynie wykute zostało z potężnego aluminium, poprzez co wyjątkowo błyskawicznie się nagrzewa. To jedna z jego potrzebnych cech, ponieważ dania z woka wymagają smażenia na dużym ogniu. Dzięki specjalnej technice Radiant Induction wok gwarantuje perfekcyjne przewodzenie ciepła oraz pozwala na korzystanie na wszelkich rodzajach kuchni – w tym indukcyjnych.
Mięso, warzywa czy może makaron – bez względu na jego pochodzenie - mogą być komfortowo podsmażane znaną już na całym świecie metodą "Stir-fry", polegającą na ciągłym mieszaniu. Przemieszczanie elementów od gorącego dna do chłodnych ścianek umożliwia zachowanie komponentów odżywczych i witamin. Mieszając nie musisz się obawiać o zbędne rysy: 4-warstwowa, nieprzywierająca warstwa KERAVIS Extreme o grubości 4.5 mm nie tylko zapobiega przywieraniu i broni patelnię, ale też umożliwia czyszczenie w zmywarce. A tak à propos... Kto właściwie wynalazł zmywarkę? Bo przecież wzbogaca nasze kulinarne życie niemal równie, jak makaron
parametry SZCZEGÓLNE: