Patelnia Ballarini Lazise to prawdziwy diamencik kuchennego wyposażenia. Zachwyci jednocześnie amatora, grasującego w zaciszu swojej domowej kuchni, jak i ceniącego najdrobniejszy szczegół profesjonalistę. By się o tym przekonać, wystarczy przyjrzeć się niezwykłej, 4-warstwowej powłoce nieprzywierającej Keravis Diamond o grubości 3.5 mm, wzmocnionej naturalnymi drobinkami diamentu, dzięki której nie tylko unikniesz przypaleniom czy przywieraniu ulubionych dań, ale też ułatwisz czyszczenie zarówno pod bieżącą wodą, jak i w zmywarce. Potężny, gruby, aluminiowy korpus patelni nieprzeciętnie się nagrzewa, równomiernie i błyskawicznie rozprowadzając temperaturę na całej powierzchni, a komfortowy, oporny na wysokie temperatury uchwyt “stay cool” zapewnia bezpieczną pracę bez obaw o oparzenia.
Patelnia może być użytkowana na wszelkich rodzajach kuchenek, a dzięki specjalnej, opracowanej przez Ballarini technice indukcji promieniowej, istotnie prawidłowo spełni oczekiwania na płytach indukcyjnych, gwarantując nie tylko szybkie przygotowanie posiłku, lecz też zezwalając na zaoszczędzenie energii. Przystępna w 5 różnorodnych rozmiarach patelnia Ballarini Lazise z wyjątkową, diamentową powłoką okaże się najlepszą przyjaciółką każdego szefa kuchni.
Patelnia Ballarini 20cm
producenta Ballarini - a właściwie Ballarini Paolo & Figli SPA - zalożył w 1889r. Paolo Ballarini. Na początku swego istnienia była manufakturą, produkującą rozmaitego rodzaju metalowe naczynia, w niewielkim miasteczku Rivarolo - gdzie jej siedziba znajduje się do teraz. Jest to firma o ogromnym - jednym z największych - znaczeniu na rynku światowym. Pomimo eksportowania swych towarów na cały świat - co pozwala utrzymać stabilność w sytuacji kryzysów w poszczególnych państwach - pozostaje przy wytwarzaniu swoich produktów lokalnie. Jako jedni z niewielu producentów, mogą oznaczać swoje produkty "Made in Italy".