Najnowsza w naszej ofercie linia Alba to bezusterkowość, nieprzeciętny wygląd i najwyższa jakość produktów, potwierdzona wydłużoną, dziesięcioletnią gwarancją! Patelnie linii Alba pokryte są wyjątkowo odporną, wielowarstwową warstwą non-stick Keravis TI-X o grubości 4.5 mm.
Powierzchnia ta w dodatku wzbogacona jest warstwą tytanową, co uodparnia ją na wybrzuszenia, ścieranie i zarysowania. Grube, aluminiowe o nowym wzorze rodzaju „Radiant" dno naczynia wzmacniane jest stalą nierdzewną, dzięki czemu patelnie Alba znakomicie nadają się do wykorzystania na kuchenkach indukcyjnych.
Można je stosować ponadto we wszystkich innych typach kuchenek – ceramicznych, elektrycznych, gazowych i halogenowych. Zaletą wzmocnionego dna jest także magazynowanie ciepła, które potem oddawane jest przygotowywanej potrawie.
dzięki temu smażenie jest krótsze, bardziej sprawne i energooszczędne. Wzór spodu rodzaju „Radiant" patentu Ballarini zagwarantuje jeszcze bardziej równomierną dystrybucję ciepła, co przekłada się na zrównoważone nagrzewanie powierzchni użytkowej.
Linię patelni Alba szczególnie polecamy osobom, które cenią wygodę i bezawaryjność sprzętu przy jego intensywnym wykorzystywaniu. [Tytanowa patelnia indukcyjna Ballarini ALBA - Why Buy] POWIERZCHNIA PATELNI INDUKCYJNEJ Patelnia Alba pokryta jest wysokiej jakości wielowarstwowa warstwą non-stick Keravis TI-X.
Ma ona następujące parametry: - Wysoki stopień nieprzywieralności - Dodatkowa powłoka tytanowa, zwiększająca odporność na uszkodzenia i zarysowania - Możliwość smażenia bez dodatku tłuszczu – zdrowe gotowanie - Wysoką wytrzymałość na niszczące działanie zmywarki - Łatwość ręcznego czyszczenia powierzchni patelni - Bezpieczeństwo dla zdrowia i środowiska – patelnia nie mieści PFOA, związków niklu ani metali ciężkich - Zewnętrzna warstwa pokryta jest na dodatek warstwą ceramiczną minimalizującą zabrudzenia, takie jak nawet spalony tłuszcz powstający w trakcie smażenia.
DNO PATELNI Dno patelni jest produkowane z wysokiej jakości aluminium, a także stali nierdzewnej. Dzięki temu naczynia Alba idealnie nadają się do stosowania w kuchenkach indukcyjnych (oraz wszelkich innych).
Dwuwarstwowość dna zapewnia nieprzeciętną dystrybucję ciepła, stabilność, a jego grubość pozwala zmagazynować temperaturę w naczyniu. Średnica patelni: 20 cm Grubość dna: 4.5 mm UCHWYT - Metalowy, użyteczny, nienagrzewający się uchwyt - Nitowany do korpusu - Możliwość wykorzystywania w piekarniku do 200 poziomów - Łączenie rączki z patelnią wzmocnione stalą nierdzewną - Możliwość zawieszenia naczynia na haczykach kuchennych MATERIAŁ Patelnia wytwarzana z wielowarstwowego, kutego aluminium wysokiej jakości rodzaju food safe.
Dno wzmacniane stalą nierdzewną. Powłoka non-stick wzbogacona powłoką tytanową. Wymiary PATELNI INDUKCYJNEJ produkt przystępny w wymiarze 20 cm średnicy.