[post_narrow]
Z wokiem z linii Murano marki Ballarini choćby największym aromatom i najwymyślniejszym, zdrowym recepturom powiesz: "Non c’è problema"! Jego średnica 30 cm umożliwia luźne gotowanie, smażenie konwencjonalne i głębokie czy duszenie. Jednak klasyczną metodą wytworzoną właśnie dla woka jest smażenie w ruchu, czyli popularne już na całym świecie "stir-fry". Składniki dodaje się jeden po drugim cały czas mieszając je w bardzo wysokiej temperaturze. Dzięki czemu sam cykl obróbki jest stanowczo niedługi, co zapewnia zachowanie smaku i witamin.
Intensywne miksowanie nie ma jednak żadnego wpływu na specjalną, 5-warstwową powłokę nieprzywierającą GRANITUM Extreme o grubości 4.5 mm. Wpływa ona nie tylko na ułatwienie smażenia, ale też sprawia, że patelnia prosto i bez problemu się czyście zarówno w zmywarce, jak i – co zalecane – pod bieżącą wodą. Podczas korzystania z woka niezwykle ważne jest utrzymanie stałej, wysokiej temperatury. Dzięki mocnemu, kutemu aluminium nie ma z tym najmniejszemu problemu, ponieważ wyśmienicie rozprowadza ciepło na całej powierzchni. Bez względu na rodzaj kuchenki wok Ballarini Murano sprawdzi się doskonale - zwłaszcza w przypadku płyt indukcyjnych. Atutem patelni są jednak nie tylko wybitne , a także praktyczność, lecz też nieprzeciętny, granitowy wygląd zawdzięczany duetowi prosto z Mediolanu: Matteo Thun & Antonio Rodriguez.
parametry SZCZEGÓLNE:[/post_narrow]