[post_narrow]
Kiedy kulinarna podróż zmierza do Włoch, niezbędne są nie tylko świeże, śródziemnomorskie składniki, lecz i doskonałe naczynia. Wytworna, czarna patelnia z serii Avola marki Ballarini zaprojektowana w Mediolanie przez studiu Matteo Thun & Antonio Rodriguez jest jednym z genialnych przykładów.
Nie tylko jej świetny wygląd,na ogół właściwości czynią ją idealnym partnerem na każdej kuchence – również indukcyjnej. Wykuta z masywnego aluminium prędko i równomiernie rozprowadza ciepło na całej powierzchni, a użyteczne dodatki takie jak Thermopoint umiejscowiony na wygodnym uchwycie z tworzywa nienaturalnego powodują, iż korzystanie z niej jest dziecinnie proste. Zastosowanie specjalnej technice Radiant Induction nie tylko zezwala na korzystanie na płytach indukcyjnych, ale pozytywnie wpływa na redukcję zużycia energii. W dodatku naczynie bez obaw czyścić można w zmywarce. Aby jeszcze bardziej uprzyjemnić gotowanie, patelnia pokryta została trwałą, 4-warstwową powłoką nieprzywierającą KERAVIS Extreme o grubości 4.5 mm niepodatną na pęknięcia i zarysowania. Po co więc tracić czas na długie nagrzewanie czy szorowanie zabrudzeń, skoro można go poświęcić na wymyślanie autorskich, aromatycznych dań? Patelnia Ballarini Avola sprosta jednocześnie idealnie podsmażonym owocom morza, ale i idealnym makaronom.
cechy SZCZEGÓLNE:artykuł dostępny w wymiarze 26 cm.
[/post_narrow]