[post_narrow]
Kiedy kulinarna podróż zmierza do Włoch, potrzebne są nie tylko świeże, śródziemnomorskie składniki, lecz i wyśmienite naczynia. Wykwintna, czarna patelnia z serii Avola producenta Ballarini zaprojektowana w Mediolanie przez studiu Matteo Thun & Antonio Rodriguez jest jednym z wspaniałych przykładów.
Nie tylko jej genialny wygląd,głównie cechy czynią ją znakomitym partnerem na każdej kuchence – również indukcyjnej. Wykuta z masywnego aluminium błyskawicznie i równomiernie rozprowadza ciepło na całej powierzchni, a poręczne dodatki takie jak Thermopoint umiejscowiony na komfortowym uchwycie z tworzywa sztucznego sprawiają, że korzystanie z niej jest dziecinnie proste. Wykorzystanie specjalnej technologii Radiant Induction nie tylko pozwala na korzystanie na płytach indukcyjnych, ale pozytywnie wpływa na redukcję zużycia energii. Ponadto naczynie bez obaw czyścić można w zmywarce. Żeby jeszcze bardziej uprzyjemnić gotowanie, patelnia pokryta została trwałą, 4-warstwową warstwą nieprzywierającą KERAVIS Extreme o grubości 4.5 mm odporną na pęknięcia i zarysowania. Po co więc tracić czas na długie nagrzewanie czy szorowanie zabrudzeń, skoro można go poświęcić na wymyślanie autorskich, aromatycznych dań? Patelnia Ballarini Avola sprosta jednocześnie świetnie podsmażonym owocom morza, lecz i wspaniałym makaronom.
cechy SZCZEGÓLNE:produkt przystępny w wymiarze 24 cm.
[/post_narrow]